» » » » Музиката на растенията

музиката на растенията тигрила гардения
Снимка: innenarchitektur.us

Ако растенията можеха да общуват с нас; ако растенията можеха да създават музика... Могат. И екип от учени от научния център на Даманхур - автономна федерация от общности, разположена в хълмовете на северна Италия, близо до Торино - го доказва с помощта на уреда Music of the Plants, който позволява на растенията да произвеждат мелодии и хармонии. В края на юни, от Даманхур в София пристига музикалният инженер Тигрила Гардения, която ще проведе презентация, концерт и обучителен курс на тема комуникация с флората. Чуйте на живо Музиката на растенията.

Чрез различни стимули, работа с творци и изследователи, поставени в различни условия, растенията в Даманхур започват да се учат как да създават мелодии и хармонии. А може би хората започват да се учат как да общуват с представителите на растителния свят? Открийте отговорът за себе си от 23 до 26 юни 2016 г., когато в София ще гостува Тигрила Гардения – изследовател с интерес върху дърветата и начина, по който те възприемат света и комуникират със заобикалящите ги живи организми.


П Р О Г Р А М А

23 юни 2016 г., 19:00 ч., Дом на културата „Средец” - Презентация „Чуй растителния свят - 40 години научна дейност в Даманхур”. Вход свободен.

24 юни 2016 г., 19:00 ч., Музей „Земята и хората” - Концерт „Музиката на цветята” с участието на растения, музиканти и деца, които заедно ще създават музика. Вход свободен.

25 и 26 юни 2016 г., 10:00 до 17:00 ч., Дом на културата „Средец” и в парка „Заимов”  - Курс „Открий как да комуникираш с растенията”. Kурсът ще представи всички аспекти на това как да възприемаме виталния ритъм на растенията и да влезем в диалог с тях. Участниците ще научат няколко техники как да навлязат в дълбока връзка с растенията чрез 5-те си сетива. Голяма част от занятията ще се проведат на открито сред дърветата в парка „Заимов”. Информация и записване на тел. 0888 574 514 (Анна Гълъбова) или на имейл: agalabova@amlega.com



«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: