» » » » » Събитията за деца на 1 Юни в София

събития на 1 юни в софия ден на детето
Снимка: trinityumcsalisbury.org

Програма със събитията за 1 юни – Деня на детето – в София. Входът за всички е свободен.

Ден на детето с Джаз формация „София”, Духова група от Симфониета „София” и Балетно студио „Модерато” от 10:00 ч., открита сцена пред ОКИ „Надежда”.

Детска операта „Рожден ден” по стихове и музика на Маргарита Маргаритова, от 11:00 ч., в Концертна зала на ОКИ „Надежда”. С участието на Симфониета „София” с диригент Свилен Симеонов и Вокална група „Надежда” при НЧ „Свобода - 1955” с ръководител Бисера Венедикова. 

Празник на Район „Подуяне” в парк „Герена”:
  • 31 май 2016 г., от 18:30 ч. – Спектакъл на ТА „Средец” и ТА „Здравец”.
  • 1 юни 2016 г., от 14:00 ч. – Състезание по безопасност на движението; Семейни игри „Мама, татко и аз”; Парад на хвърчилата; Художествени ателиета.
  • 1 юни 2016 г., от 16:00 ч. – Тържествен концерт с участието на Маргарита Хранова.
На 1 юни 2016 г. Музеят за история на София организира състезание за деца и родители. Между 11:00 и 19:00 ч. в Деня на детето, отборите от дете и възрастен придружител ще имат за задача да открият и заснемат определени детайли от София, като следват карта със зададен маршрут. Картите ще се получават на касата на Музея за история на София, където трябва да бъдат донесени, след като отборът открие и попълни всички отговори. Точният час на стартиране е по избор на участниците (между 11:00 и 19:00 ч.), но победителите ще бъдат определени на база бързина и коректност на отговорите. Класиралите се до десето място деца с родители/придружители ще получат безплатна поименна членска карта за детския клуб на музея и ще бъдат неговите основатели. Картата осигурява едногодишно безплатно посещение на музея и 50% намаление за ателиетата.

ЛЕГО изложение с впечатляващи конструкции от „тухлички”, всяка разположена на над 10 кв. м. площ. ЛЕГО Сити, Влакове, Нексо рицари, Касъл, Властелинът на пръстените, Пирати и гвардейци, Уестърн и индианци, Стар Уорс, Спейс, Техник, Супер герои, Ловци на духове, Майнкрафт, Симпсънс и още други, са подредени в Сердика Център от 28 май 2016 г. и можете да ги видите не само на 1 Юни, а чак до 11 юни.

Куклен театър в клуб „Перото” с любимите на малки и по-пораснали деца Спондж Боб и малкият Никола:
  • 17:00 ч. – Куклена постановка „Спондж Боб Квадратни гащи” и много музика, танци, снимки със Спондж Боб и Патрик, и страховити „подводни” игри.
  • 18:00 ч. – Куклен спектакъл „Малкият Никола”.
Детски панаир в София с над 60 безплатни ателиета. Пълната програма и карта на Панаира вижте ТУК.

Детско караоке, театър и творчески работилнички ще зарадват децата в България Мол. Входът за всички занимания е безплатен, а програмата ви очаква ТУК.

Откриване на Международен детски фолклорен фестивал с участието на близо 1000 деца от България, Турция, Полша и Чехия. Концертната програма прочетете ТУК.

Голям детски празник в столичния парк "Гео Милев" с безплатни работилници, суинг танци, винтидж базар, куклен театър и др. Подробностите прочетете ТУК.

1 Юни в Столична библиотека и нейните филиали:
  • 10:30 ч., Столична библиотека, Детско-юношеския отдел - Музикална среща с „Детския влак на книгите” с машинист Боби Мирчев. Увлекателни истории ще разкажат писателките Петя Александрова и Зорница Христова. През целия ден деца от всички възрасти ще рисуват с колегата изкуствовед Николета Гологанова.
  • 14:30 до 18:00 ч., филиал „Студентски” - Арт работилницата от хартия, в която децата ще си изработят разделители за книги и малка книжка „Моето име”, и ще се запознаят с типографията.
  • 11:00 ч., Детски отдел на филиал „Люлин” – Рисуване за деца на тема „Здравей ваканция”. А читателите, които проявяват интерес, ще имат възможност да разгледат книгохранилищата.
  • 19:00 ч., Американски център на Столична библиотека – Откриване на Лятното четене. Гости на събитието ще бъдат музиканти от Българското индианско общество.
Куклена приказка „Грозното патенце” по Х. Кр. Андерсен от 17:00 ч., в Ателие 313. Една забавна и увлекателна приказка в рими, в която едно неуспяло в „кариерата си на пазител” ангелче ще израсне и ще се промени, ще стане по-добро и ще се разхубави.

Празник на детските усмивки и Ролерфест в парк „Заимов”. Сложете ролерите и протекторите и се включете в голямото лятно парти с празничен концерт и забавни игри с ролери. Началото на празника ще бъде поставено в 17:00 ч., а Ролерфестът ще стартира в 17:30 ч. на Централния спот (алеята с конусите).

Игри и забавления без край очакват децата и в градинката „Гъбките” в кв. „Лагера”. Програмата е както следва:
  • 10:00 ч. – Детски атракциони с Декатлон.
  • 11:00 ч. – Детски словесни залъгалки с НЧ „Средец”.
  • 17:00 ч. - Каране на ролкови кънки с Темпиш.
  • 18:00 ч. – Концертна програма.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: