» » » » Италиански фестивал в България 2016

италиански фестивал в българия 2016 програма

Италиански фестивал в България ще се проведе за 13 път в страната, представяйки най-доброто от стоките, произведени в Италия и заздравявайки силната връзка между Италия и България. Събитието е обвързано с Националния празник на Република Италия на 2 Юни и се провежда в редица страни по цял свят.

От 17 май до 25 юли 2016 г. ще се проведе ежегодния Италиански фестивал в България. Програмата предвижда петнадесет събития в областта на културата и търговията: от реставрация през изкуство, кино, театър и музика, до икономика, печатни издания за деца, енология и гастрономия.

Част от събитията на фестивала ще бъдат:
  • Семинар по реставрация и перспективите за сътрудничество между Италия и България с участието на университети и фирми от областите Венето, Емилия Романя и Марке.
  • Първи Празник на Италианското Кино в България – Наградите Давид на Донатело.
  • Изложба „Илюстрации за деца: най-доброто от Италия”.
  • La Dolce Vita - Food & Wine Event.
  • И др.
Програмата на Италиански фестивал в България 2016 се организирана под егидата на Посолството на Италия в България, с участието на всички италиански институции, присъстващи в България: ИЧЕ – Агенция за подпомагане и интернационализация на италианските предприятия в чужбина, Италианския културен институт, Италианската търговска камара в България и Конфиндустрия България.



«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: