Снимка: Marianna Armata
|
Храната е гориво, навик, основна потребност, върховно
удоволствие и мощен посредник. Чрез нея хората говорят за себе си, за своите
семейни или национални традиции и култура. Храната е начин да изразяваме
отношението си към проблемите и противоречията на обществото. Серия инициативи
„Храна за размисъл” ще постави на фокус важни теми в живота на всеки човек и ще
ги погледне през призмата на храната.
„Храна за размисъл” е най-новият проект на Фондация „Credo
Bonum” с тенденцията да стане ежегоден. Основната тема в него е храната, като
необозримо поле за обсъждане на важните обществени теми.
Първото издание на събитието ще протече между 13 октомври и
6 ноември 2016 г., в София, като всички отворени събития са с вход свободен.
П Р О Г Р А М А
13 октомври до 6 ноември 2016 г., галерия Credo Bonum – „Голям
праз или как се готви със статистически данни” изложба на Весела Михайлова и
Вероника Крен (Prazlab).
15 октомври 2016 г., Фермерски пазар „Римска стена” –
„Таратор” акция на Prazlab.
25 октомври 2016 г., Столова by Roobar - Вечеря със спасена
храна от БХБ.
2 ноември 2016 г., Cosmos cowroking – „Апетитът идва с
рекламата” селекция реклами на храна от света през погледа на водещи българи
криейтив директори.
5 ноември 2016 г., 13:00 ч., Спутник бар – „Тенджера под
налягане” полудневен форум на тема храна. Сред лекторите ще бъдат:
- Райна Гаврилова, бивш заместник министър на културата;
- Велина Мавродинова, която ще говори за етиката в рекламите на храна и тяхната достоверност;
- Мариана Асенова, съосновател на фестивала за спомени Goat’s Milk, която ще постави акцент върху традициите в готвенето;
- Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ, която ще разкаже за хранителните банки и регулациите в ЕС;
- Готвачът Добрин Атанасов ще сподели опита си във food styling и ще разкрие смисъла и идеята на дизайна на храна.
Няма коментари: