» » » » Спечели двойна покана за откриването на Sofia Biting Docs Film Festival

sofia biting docs 2016 програма

Четвърти фестивал за документално кино Sofia Biting Docs ще стартира в края на септември. Мотото на тазгодишното издание е „В търсене на верния тон”, а фестивалната програма включва 15 премиерни заглавия, отличени на престижни международни кинофоруми.

От 28 септември до 6 октомври 2016 г., Дом на киното, Културен център G8, Евро Синема и Чешки център в София ще посрещнат Sofia Biting Docs Film Festival.

Кино събитието ще бъде открито с прожекция на испанския филм „Сакрамонте(!по-долу вижте как да спечелите двойна покана!), представящ огнените страсти и неспиращите ритми в ромския квартал на Гранада, а филмът „Човек” на легендарния френски фотограф и режисьор Ян Артюс-Бертран, който лично ще представи своя мащабен проект в София, ще сложи финалния щрих в програмата.

Сред останалите акценти в тазгодишното издание са фаворитът на зрителите от фестивалите в Ню Йорк и Биариц „Невероятната Нина Симон”; носителят на наградата за най-добър документален филм от филмовия фестивал в Манхатън „Кралица Мими”; провокативният „Горещите мъже на студената диктатура”; и биографичният филм за Принс „Slave Trade”.

Паралелно с филмовите прожекции по време на фестивала ще се състоят изложби, премиери на книги, дискусии със зрителите и презентации.

Sofia Biting Docs се организира от Позор, със съдействието на Чешки център в София, Американско посолство в София, Институт Сервантес в София, Консулство на кралство Швеция в София, издателство Вакон.

Филмът „Човек” се показва в сътрудничество с фестивала Кинофабрика и Френски институт – София.

С медийното партньорство на BiT, cinefish.bg, sofialive.bg, kafene.bg, timeart.me, vibes.bg, peika.bg, stand.bg, kolonkata.info, mymir.bg, momichetataotgrada.com и списание Travel & Extreme Explorer.



СПЕЧЕЛИ ДВОЙНА ПОКАНА за откриването на Sofia Biting Docs.

сакрамонте на sofia biting docs

На 28 септември 2016 г., от 19:00 ч., в Дом на киното, Sofia Biting Docs Film Festival ще бъде официално открит с прожекция на филма „Сакрамонте (Испания, 2014, 94 мин. Реж.: Чус Гутиерес)
През последните 200 години, един квартал на Гранада е културно средище и световна пресечна точка на всички, за които фламенко музиката е ритъмът на сърцето. До 1963-а тук живеят над 4000 цигани и за всеки един от тях това е начин на живот, традиция, която се предава от баща на син и от майка на дъщеря, това е душата на квартала. Всички фламенко музиканти тръгват оттук и се връщат тук, където се чувстват удома си - в Сакрамонте, Гранада.

Приятелите от Позор дават възможност на един от читателите на kolonkata.info да спечели двойна покана за откриващата прожекция. Включете се като оставите коментар под статията с вашите имена (за да не стават повторения) и отговор на въпроса „Какви/кои културни събития обичате да посещавате (жанр или конкретно събитие)?”.

И печелившият е...


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

28 коментара:

  1. Веселина20.09.16 г., 13:22

    Обичам музикални културни мероприятия, особено ако са на открито или пък в любимата ми зала "България", както и във Военния клуб в София. Спомням си с удоволствие за концертите пред Народния Театър-друга моя любима сграда.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Концертите са едни от любимите ми събития за представяне :)
      Много се радвам на участието ти, Веси, защото твоят отговор ми дава всичко, което ми беше интересно да разбера - какви събития обичат читателите на kolonkata.info, кои културни локации обичат да посещават, какво ги вълнува и им носи радост. Но ми се стори дълъг въпрос и затова го скъсих, но ти ми даде всичко в едно :) Поздрави!

      Изтриване
  2. Събития (филми, презентации, фотография) свързани с пътешествия и различни култури.

    ОтговорИзтриване
  3. Инес Атанасова20.09.16 г., 14:15

    Обичам концерти в различни музикални жанрове - класика, поп, jazz. Обожавам балета и танца също в различните разновидности - класически, модерен, латино-танци, ориенталски танци, изобщо всякакви танци. :) Да не пропусна операта и изложбите, също класика и съвременност, изобщо много неща са ми интересни и това ми дава доста широк поглед върху културния живот. Колонката също ми помага с предоставяната информация, така посетих Workshop по време на Водната кула фест, който много ми хареса. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Колко много позитивно вълнение само в няколко изречения - радвам се, че и Колонката има принос за това :) Поздрави!

      Изтриване
  4. Обичам да посещавам събития, свързани главно с музика и танц. Също така, с приятеля ми редовно гледаме европейско и понякога латиноамериканско кино в "Дом на киното". Много обичам и театър, но за съжаление през последната година не съм имала време за театрални спектакли.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че се включи, Румяна :) "Дом на киното" е наистина дом на киното и е освежаващо да гледаш кино, различно от американското. Поздрави!

      Изтриване
  5. Едно от задължителните за моето семейство културно събитие е Sofia MENAR Film Festival.

    ОтговорИзтриване
  6. Отговори
    1. О, колко е хубаво, че има читатели, които харесват изложбите, аз винаги съм с едно притеснение, че може би нямат почитатели в Колонката :) Поздрави!

      Изтриване
  7. Адриана Ноева

    Здравейте, обичам да посещавам концерти и различни фестивали на открито, на които има възможност за пийване, хапване, хубава музика и танци.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Обожавам фестивалите, любимите ми събития :) Поздрави!

      Изтриване
  8. Веселина20.09.16 г., 15:50

    Обичам събития за цялото семейство - няма значение дали е музика, танци, игри...важно е да се забавляваме заедно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Най-хубаво прекараното време е времето с любимите хора :) Поздрави!

      Изтриване
  9. Здравейте :)))Казвам се Адриана и обичам да посещавам Нощ-та на музеите- вдъхновяващо е навсякъде да кипи от живот и хора, които едва смогват да се насладят на всичко, което им се предлага!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Адриана, това е най-хубавото описание на Нощта на музеите :) Поздрави!

      Изтриване
  10. Анонимен20.09.16 г., 17:27

    Кинофестивали
    Vladislav Valentinov
    se8800@abv.bg

    ОтговорИзтриване
  11. Много обичам концертите в зала "България" и НДК - предимно класическа музика. Сравнително често посещаваме театрални постановки. Обичаме и кинофестивалите и литературните събития. Днес например взех билети за две прожекции от програмата на предстоящия Синелибри.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Синелибри е интересно събитие вдействителност, много хубава емоция да ви донесат прожекциите! Поздрави.

      Изтриване
  12. Ирена Чакърова21.09.16 г., 15:16

    Обичам да посещавам концерти на любими изпълнители :-), също така обичам да посещавам музикални фестивали, кинофестивали, театрални постановки, понякога представяне на книги и изложби също така, и не на последно място музеи. Когато за каквото имам възможност :-).

    ОтговорИзтриване
  13. Страхотна пъстрота от интереси и събития! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване
  14. Мария-Бойка Малинова Facebook22.09.16 г., 10:19

    Аз съм Мария-Бойка.Културата и разнообразието от събития и прояви е пулса на реалния живот! Обичам театър, музика, кино и най-вече среща с творците - онези хора, които "застават" между нас зрителите и трепета на авторите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Харесва ми часта с пулса, подкрепям напълно! Поздрави :)

      Изтриване
  15. Ани Петкова22.09.16 г., 22:21

    Здравейте харесвам всякакви събития свързани с музика и танци.
    Доста често посещавам Дома на киното,където имам възможността да гледам филми различни от стандартното американско кино.
    Благодаря ви,че ви има.Колонката дава прекрасна информация за предстоящите събития.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за хубавите думи, Ани! Радвам се, че Колонката достига до все повече хора и привлича все повече приятели :) Поздрави!

      Изтриване