Снимка: Farmhopping Bulgaria
|
Богата трапеза и весела семейна глъчка – не е ли това
картината на Коледа? А на трапезата вкусна храна от избрани български ферми. Заповядайте
на Коледен Фермерски Базар с програма семинари, в които производители,
кулинарни блогъри и готвачи, ще разкажат за отглеждането на различни култури и
животни, и приготвянето на някои традиционни за Коледа храни.
Коледен Фермерски Базар ще се проведе на 12 и 13 декември
2015 г., от 11:00 до 18:00 ч., в betahaus Sofia.
Над 30 малки семейни стопанства ще предложат своята
продукция, на втория етаж в къщата. В събота, 12 декември, ще срещнете:
- Омая Ранч
- Екоферма Палакария
- Холи ленд ЕООД
- Alexandria
- Винарна "Вила Мелник"
- Фурна Надежко - Хлебна къща София
- Сдружение "Тринога"
- Шамбала
- Златна Нива
- Биволоферма
- Био ферма Софина
- Дивата ферма
- Био ферма Павлови
- Манастир "Св. Йоан Предтеча" и Манастир "Благовещение"
- Зелена ферма
- Вила Мелник
- Хижа Трастена
- Cottage Farm Alino
В неделя, 13 декември, ще се насладите на:
- Комбастеда
- Шамбала
- Патрешкото
- Еко ферма Мокрище
- Медената къща
- Козле
- Био Лайфстайл
- Златна Нива
- Био ферма Павлови
- Изба Боровица
- Вила Мелник
- Хижа Трастена
- Vanilla Kitchen
В двата дни, в betacafe на първия етаж, ще тече паралелна програма семинари.
Участието в тях е безплатно, някои изискват предварителна регистрация:
12 декември 2015 г., събота
- 12:00 ч. – Дивата ферма: Био производството и здравословното хранене.
- 13:00 ч. – Еко ферма Палакария: Тънкостите на ръчно изработените традиционни млечни изделия.
- 14:00 ч. – Фурна Надежко – Хлебна къща София: За българския квас и защо хлябът с него е по-различен.
- 15:00 ч. – Катерина Рангелова - Sugarmouse: Шоколадов уъркшоп. С предварително записване тук.
- 16:00 ч. – Cottage Farm Alino: От Лондон до Алино.
- 17:00 ч. – Мария Чалиева - Fresh Cuts of Life: Две „много” важни правила при дегустирането на вино. С предварително записване тук.
13 декември 2015 г., неделя
- 12:00 ч. - Био ферма Павлови: Истинските планински билки и ползите от тях.
- 13:00 ч. – Медената къща: За пчелите и истинския мед.
- 14:00 ч. – Шамбала: Как да си отгледаме пъдпъдъци вкъщи?
- 15:00 ч. – Златна нива: Екзотика ли е българското киви?
- 16:00 ч. – Био Лайфстайл: Ползите от ръчно изработената козметика и с какво ни вредят козметичните продукти в търговската мрежа?
- 17:00 ч. – Vanilla Kitchen: За здравословните ръчно изработени сладкиши.
Възможни са промени в програмата.
Няма коментари: