» » » » Паметта на Огъня

Снимка: Жар Театър

За трета поредна година Жар Театър подготвя огнен спектакъл, посветен на древната култура на София. След миналогодишния „Сердирикон”, през тази година руините в центъра на София ще оживеят с „Паметта на огъня”.

Спектакълът „Паметта на огъня” е с необичайна театрална форма - алегорична театрална поема, съставена от метафорични сцени, визиони и огнено-пластически импресии, обединени от общата тема за непреходността и устойчивостта на духа на града пред изпитанията на времето. Представлението увлича зрителите в мистично пътешествие през пластовете на културите, отвъд времето и реалността, в пространството на духа и поезията, където епохи, персонажи и случки се преливат, следвайки не простата логика на хрониката и ежедневието, а тази на изкуството – търсещо и разбулващо силата на ценностите и духа.

Премиерата на „Паметта на огъня” ще се състои на 12 септември 2014 г., от 21:00 ч., на открития археологически комплекс от руини от древна Сердика, разположен в двора между президентството и хотел „Шератън”, зад ротондата „Свети Георги”.

На 19 септември 2014 г., спектакълът ще бъде показан в рамките на международния фестивал за куклен и уличен театър „Панаир на куклите”.

Следват представления на 27 септември, 11 и 18 октомври 2014 г. Последното му представление за сезона ще бъде на 15 ноември 2014 г. в „Нощта на театрите”.

„Паметта на огъня”
  • Автори на концепцията и сценария: режисьорите-мимографи Пламен Радев и Елена Пап.
  • Музика: Силдар Борисов – Дари (автор на музиката на „IGNIS” ) и Йордан Владев (автор на музиката на „Сердирикон”).
  • С участието на 18 артисти от 5 държави (България, Франция, Украйна, Латвия, Йордания).



«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: