Снимка: ezbalance.com
|
Шоколадът е един от най-популярните продукти, които купуваме
всеки ден, но въпреки това знаем твърде малко за неговата най-важна съставка –
какаото. Научете повече за пътя на какаовото зърно, считано от древните
маи за свещено, на отворената лекция „От зърното до шоколада” с участието на
Красимир Бенямин, създател на един от първите български БИО сурови шоколади.
Суровото какао е изключително богато на витамини, минерали,
антиоксиданти и редица други полезни вещества, което го прави истинска супер
храна. Повечето съвременни производствени методи за съжаление унищожават
полезните вещества и естествени аромати на какаото. Единствено суровият шоколад
може да запази всички свойства и най-вече естествените вкусове и аромати на
какаовото зърно.
Кое прави един шоколад истински и здравословен – научете и
вкусете на безплатната лекция с дегустация на различни видове био суров шоколад
на 26 март 2015 г., от 19:00 до 20:00 ч., в „The Art of living” в София.
Очаква ви и специална томбола с много награди.
Няма коментари: