» » » » PARK(ing) day София 2014


За четвърта поредна година в столицата ще се случи глобалната инициатива PARK(ing) Day - събитието, в което граждани, артисти, активисти, организации и бизнеси, си партнират в преобразяване на очертаните места за паркиране във временни публични пространства. Тазгодишното издание ще посрещне рекорден брой участници и в рамките на ден 28 паркинг места в София ще се превърнат в пространства за творчески изяви.

PARK(ing) Day 2014 ще се проведе на 19 септември. Координатор на инициативата е Фондация Credo Bonum, чийто паркинг на ул. „Бенковски” ще бъде Информационен център за проявата.

На парко място пред СГХГ, „Modo България” ще разположат огромен роял, на който всеки ще може да посвири или да се снима, а през целия ден ще бъдат давани безплатни уроци.

Лаборатория за архитектура и дизайн „Cache Atelie” ще изненада посетителите на PARK(ing) Day с инсталация от син „слон” с червен балон на ул. „Цар Иван Шишман”.

Издателство „Ентусиаст” ще се включи в инициативата с дизайн, вдъхновен от 50-годишнината на „Чарли и шоколадовата фабрика”, неостаряващата книга на Роалд Дал. Издателството е подготвило още: специални инсталации, изложба на детски рисунки, четене на книги, работилница, в която децата ще оцветяват илюстрации на Куентин Блейк, а освен това, посетителите ще имат възможност да се запознаят с издадената за пръв път на български език история „Огромният крокодил”.

В PARK(ing) Day за първа година ще се включи и мобилна културно-информационна спирка, разположена в атрактивен ретро двуетажен автобус, който ще бъде паркиран на ул. „Бенковски”. На втория етаж на автобуса-спирка ще ви очаква открита висяща градина с неповторима гледка към градинката зад Руската църква, ще звучи джаз музика на живо и ще се раздава безплатна лимонада.

И това съвсем не е всичко...


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: