» » » Танцът на Хънтингтън


Спомняте ли си онази болест, която д-р Хаус нерядко споменаваше? Онова екзотично име „Хънтингтън”, което се запечатва в съзнанието с една алармираща удивителна, защото не искаме да ни сполети. Но има хора, за които Хънтингтън не е екзотика, а живот, съществуващо предизвикателство и ежедневна борба – за заболелия, за семейството му. Хънтингтън е реалност и Българска Хънтингтън асоциация ви кани на първата източноевропейска премиера на документалния филм „Huntington’s dance”, защото в реалността всички сме заедно.

Първата прожекция на „Танцът на Хънтингтън” се организира по случай Международния ден на редките болести и ще се случи на 28 февруари 2015 г., от 14:00 ч., в кино „Одеон”. След края на филма ще се проведе дискусия по теми, отнасящи се до засегнатите от болестта семейства в България.

Всички планирани прожекции на филма са с благотворителна цел и приходите от билети ще финансират част от дейността на Българска Хънтингтън Асоциация.

Билети: 10 лв., от касата на „Одеон”.

Преводът и субтитрирането на филма на български език станаха възможни благодарение на безвъзмездната помощ на „Студио Графити”.

Медийни партньори: Kolonkata.info, Peika.bg




«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: