» » » » Удумбара – цветето на небесното знамение


Според будистка легенда цветчетата на удумбара - в превод „цветето на небесното знамение” - цъфтят веднъж на всеки 3000 години и разцъфването им предвещава идването на велик мъдрец или просветлен. В съвременната българска проза „Удумбара” е сборникът с разкази на младата авторка Виктория Илиева, определена като „един рицар в женски образ”, „вестител на доброто, светлото, истинското”.

Виктория е личност с широк спектър от интереси: „студентка по Медицина в София, писателка и любителка на музиката, свиреща на виолончело, пееща в хор, млад учен, добър човек и верен приятел – това са само някои от лицата й”. От 2009 г. тя е активен хорист в Академичен хор „Света Параскева” към НХА, както и член на Сдружение „Петя Павлович” от неговото основаване.

Интересна, обаятелна, обичана, Виктория Илиева ви кани на литературното представяне на „Удумбара” на 14 октомври 2014 г., от 19:00 ч., в Общински културен институт „Красно село”. Всички участници в представянето ще бъдат хора, които по някакъв начин са свързани с Вики и дори са част от разказите й.

Програмата на събитието включва откъси от книгата, както и инструментални и вокални изпълнения на музиканти - приятели на авторката.

Събитието се организира от Фондация „Огънят на Орфей” и Сдружение „Петя Павлович”.




«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: