» » » » Денят на Съединението

Снимка: НВИМ

Отбелязвайки Съединението и обръщайки поглед към Пловдив, често забравяме, че на 6 септември София става столица на съединена България. По този повод Национален военноисторически музей (НВИМ) ще отбележи Деня на Съединението с фотографската изложба „София – столица на съединена България” и Ден на отворените врати.

Изложбата пресъздава атмосферата и живота в младата столица по онова време; уникални фотоси разкриват духа на града от 80-те години на XIX в. Представени са емблематични сгради, символи на държавността, различните религиозни храмове, както и изгледи от София. Фоторазказът ще бъде обогатен от спомените на съвременници на Съединението и интересни експонати от тогавашна София. Част от изложбата е и документалният филм на Светослав Овчаров „Часът на нашето Съединение”.

Откриването на „София – столица на съединена България” ще се състои на 6 септември 2014 г., когато НВИМ ще очаква своите посетители на Ден на отворените врати за хронологичната и външната си експозиция (без колекционни зали), от 10:00 до 18:00 ч.

Изложбата ще може да бъде видяна до 5 октомври 2014 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: