» » » » Триизмерното изкуство на Емил Бачийски

Автор: Емил Бачийски

Съюзът на българските художници представя Изложба с последните творби на Емил Бачийски в сферата на триизмерното изкуство. И този път авторът не изневерява на любимите си материали: камъкът, дървото и метала, създавайки произведения, които носят философски послания и мистичен заряд.

Емил Бачийски е роден през 1969 г. в Плевен. Завършва Национална художествена академия, специалност „Художествена обработка на метала”, а понастоящем е преподавател в същата специалност. Член на секция „Скулптура” към Съюза на българските художници и на FIDEM (Международната федерация за медално изкуство). Участвал е в множество национални и международни изложения, има няколко самостоятелни изложби. Носител е на редица отличия от форуми на металопластиката у нас, в Италия, Канада, Холандия. Негови творби допълват атмосферата на паркове и градини в София, Пловдив, Приморско и други градове, както са притежание на частни колекции в България и чужбина.

Официалното откриване на изложбата ще се състои на 2 септември 2014 г., от 18:00 ч., в Галерия „Райко Алексиев”, ул. „Раковска” 125 в София, където експозицията ще остане отворена за посещение до 15 септември 2014 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: