» » » Благотворителна изложба „Любов от Тайланд, земята на усмивките”



„Любов от Тайланд, земята на усмивките” е благотворителна изложба с фотографиите на Недялко Дервенков и Светослав Калчев.

Недялко Дервенков прекарва 3 месеца на благотворителна мисия в Понгнамрон, малко селце в провинция Чианг Рай. Работата му е свързана с деца от племето Акха - местно планинско племе от областта на Понгнамрон. Повечето от децата били в неравностойно положение - сираци и болни от СПИН. Голяма част от малчуганите живеели в отдалечени планински райони и пътят до училище им отнемал до 2 часа. Освен учител по английски, Недялко водил клуб по актьорско майсторство, спортен клуб и кръжок за преподаване на английски на самите учители.

Светослав Калчев обикаля близо месец из Южен и Централен Тайланд и отдалечени райски острови. Заснема традиционни будистки обичаи като празника на пълната луна в Сукхотай - стара столица на Тайланд, както и безкрайни усмивки и златисти залези.

Общата изложба на двамата автори е в полза на децата с онкохематологични заболявания, за които ще бъдат дарени, събраните от продажбата на фотографиите средства.

Официалният коктейл ще се състои на 12 декември 2012 г., в Casa Di Sicilia Bulgaria в София. Почетният консул на Кралство Тайланд г-н Виктор Меламед ще открие изложбата, а певицата Поли Генова ще пее за коледното настроение.

„Любов от Тайланд, земята на усмивките” може да посетите от 10 до 26 декември 2012 г.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: