» » » Австрийски коледен базар в Стара Загора


Австрийски коледен базар на открито ще придава приказна празнична атмосфера в Стара Загора през декември.

За първи път на алеята между сградата на Общината и Парк „Пети октомври” старозагорци ще могат да се потопят в магията на австрийския коледен базар - съвместна инициатива на Австрийското посолство у нас и Община Стара Загора.

Базарът ще бъде открит на 6 декември 2012 г., в 17.30 ч., и до 1 януари 2013 г., ще предлага на посетителите коледни австрийски специалитети: известния щрудел с орехи и плодове, традиционни дребни сладки, вурстчета и наденички, примесени с дъха на емблематичното „пламтящо вино” глювайн. В 14 дървени къщички ще се продават сладки изкушения, ръчно рисувани стъклени топки, грънчарски изделия, топли напитки и др.

На 6 декември 2012 г., в 18.00 ч., на площада пред Общината, старозагорци ще посрещнат Дядо Коледа и неговата свита, след което ще бъдат запалени светлините на коледната елха, а небето ще се озари от празничните илюминации.

Идването на Дядо Коледа и неговата свита ще бъде предшествано от визуален театър със светлинни костюми, в съчетание с ритъма и изпълненията на група „Вакали”. Част от празничния спектакъл ще бъдат също Детски народен хор „Жарава” и Детска вокална група „Усмивки”.



«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: