Посетете първият международен кулинарен фестивал и опитайте
от традиционните специалитети на европейските национални кухни, приготвени от
майстор-готвачите. Заповядайте на закуска, обяд или вечеря, насладете се на
питие в приятната обстановка на национални музикални изпълнения на норвежки
джаз, финладски акордеон, хорови изпълнения. Не пропускайте и безплатната вино
дегустация с Националната лозаро-винарска камара.
Кулинарният фестивал „Вкусовете на Европа” ще се проведе на 24
до 30 септември 2012 г., всеки ден от 10:00 ч. в НДК.
Билети от сайта на ТикетПро или от касите на Фестивала, с
цени: 3 лв. за редовен билет, и 2 лв. за ученици, студенти и пенсионери.
Изложбата на ЕК е със свободен вход за посетители.
ПРОГРАМА
24 септември 2012 г.
- 11.00 до 12.00 ч. - Официално откриване на „Вкусовете на Европа” и изложба на Европейска комисия по случай „50 години общо европейско селско стопанство”.
- 11.00 до 13.00 ч. - Иван Звездев ще готви за посетителите на щанда на Кралство Норвегия.
- 10.00 до 19.00 ч. - Представяне и дегустации на национални кухни от Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Гърция, Сърбия. Гост-държави: САЩ, Мексико.
- 11.00 до 19.00 ч. - Ресторант „Sidoniya-Lord of the chefs” с шеф Сидония Радева – американска кухня.
25 септември 2012 г.
- 11.00 до 19.00 ч. - Национални кухни от Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Франция, Сърбия. Гост-държави: САЩ, Мексико.
- 11.00 до 19.00 ч. – Ресторант „Sidoniya-Lord of the chefs” с шеф Сидония Радева - френска кухня.
- 13.00 до 19.00 ч. - Презентация на Дипломат Корпорейшън - Cooking Academy, кулинарно състезание с Шеф Лео Бианки с награди и подаръци за участниците.
26 септември 2012 г.
- 10.00 до 19.00 ч. - Национални кухни от Германия,Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Сърбия. Гост-държави: САЩ и Мексико.
- 10.00 до 19.00 ч. – Метро Академия с шеф Георги Ерменков – немска кухня.
27 септември 2012 г.
- 10.00 до 19.00 ч. - Ден на Финландия.
- 17.00 до 19.00 ч. - Изпълнение на финландски песни на хармоника.
- 10.00 до 19.00 ч. - Национални кухни от Финландия, Норвегия, Италия, Швеция, Швейцария, Сърбия, UK - Unilever Food Solutions.
- 10.00 до 19.00 ч. - Ресторант „Salt and Sweet Cookery” с шеф Таня Балабанова –швейцарска кухня.
28 септември 2012 г.
- 10.00 до 20.00 ч. - Национални кухни от Гърция, UK-Unilever Food Solutions, Норвегия, Италия, Швеция, Сърбия. Гост-държави: САЩ, Мексико.
- 11.00 до 14.00 ч. - Сладкишница „Гаврош” с шеф Ради Стамболов – галактически сладкиши.
- 14.00 до 20.00 ч. - Вино-бар „Вестибюл” с шеф Емил Йорданов – хърватска кухня.
- 19.00 до 20.00 ч. - Джаз изпълнения от Норвегия.
29 септември 2012 г.
- 10.00 до 20.00 ч. - Национални кухни от Гърция, Испания, Португалия, Норвегия, Италия, Швеция, Белгия, Сърбия. Гост-държави: САЩ и Мексико.
- 11.00 до 14.00 ч. - Ресторант „Salt and Sweet Cookery” с шеф Таня Балабанова – белгийска кухня.
- 19.00 до 20.00 ч. - Хорово изпълнение на норвежки песни.
- 14.00 до 20.00 ч. – Ресторант „Shades of Red”, Гранд Хотел София, с шеф Жоро Иванов; и ресторант „Централ Парк Хотел” с шеф Светослав Серабримов – испанска и португалска кухня.
- Изпълнение на гръцки народни танци и bouzouki.
30 септември 2012 г.
- 10.00 до 20.00 ч. - Национални кухни от Гърция, Норвегия, Италия, Швеция, Португалия, Испания, Сърбия. Гост-държави: САЩ и Мексико.
- 10.00 до 12.00 ч. - Детска кулинарна академия с Евро-Ток България.
- 13.00 до 14.00 ч. - Хорово изпълнение на норвежки песни.
- 11.00 до 19.00 ч. – Ресторант „Shades of Red”, Гранд Хотел София, с шеф Жоро Иванов; и ресторант „Централ Парк Хотел” с шеф Светослав Серабримов – испанска и португалска кухня.
- 20.00 ч. - Закриване на изложението.
- Изпълнение на гръцки народни танци и bouzouki.
Няма коментари: