» » » » Кулинарен фестивал „Вкусовете на Европа” 2012



Посетете първият международен кулинарен фестивал и опитайте от традиционните специалитети на европейските национални кухни, приготвени от майстор-готвачите. Заповядайте на закуска, обяд или вечеря, насладете се на питие в приятната обстановка на национални музикални изпълнения на норвежки джаз, финладски акордеон, хорови изпълнения. Не пропускайте и безплатната вино дегустация с Националната лозаро-винарска камара.

Кулинарният фестивал „Вкусовете на Европа” ще се проведе на 24 до 30 септември 2012 г., всеки ден от 10:00 ч. в НДК.

Билети от сайта на ТикетПро или от касите на Фестивала, с цени: 3 лв. за редовен билет, и 2 лв. за ученици, студенти и пенсионери.

Изложбата на ЕК е със свободен вход за посетители.


ПРОГРАМА

24 септември 2012 г.
  • 11.00 до 12.00 ч. - Официално откриване на „Вкусовете на Европа” и изложба на Европейска комисия по случай „50 години общо европейско селско стопанство”.
  • 11.00 до 13.00 ч. - Иван Звездев ще готви за посетителите на щанда на Кралство Норвегия.
  • 10.00 до 19.00 ч. - Представяне и дегустации на национални кухни от Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Гърция, Сърбия. Гост-държави: САЩ, Мексико.
  • 11.00 до 19.00 ч. - Ресторант „Sidoniya-Lord of the chefs” с шеф Сидония Радева – американска кухня.

25 септември 2012 г.
  • 11.00 до 19.00 ч. - Национални кухни от Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Франция, Сърбия. Гост-държави: САЩ, Мексико.
  • 11.00 до 19.00 ч. – Ресторант „Sidoniya-Lord of the chefs” с шеф Сидония Радева - френска кухня.
  • 13.00 до 19.00 ч. - Презентация на Дипломат Корпорейшън - Cooking Academy, кулинарно състезание с Шеф Лео Бианки с награди и подаръци за участниците.

26 септември 2012 г.
  • 10.00 до 19.00 ч. - Национални кухни от Германия,Чехия, Норвегия, Италия, Швеция, Сърбия. Гост-държави: САЩ и Мексико.
  • 10.00 до 19.00 ч. – Метро Академия с шеф Георги Ерменков – немска кухня.

27 септември 2012 г.
  • 10.00 до 19.00 ч. - Ден на Финландия.
  • 17.00 до 19.00 ч. - Изпълнение на финландски песни на хармоника.
  • 10.00 до 19.00 ч. - Национални кухни от Финландия, Норвегия, Италия, Швеция, Швейцария, Сърбия, UK - Unilever Food Solutions.
  • 10.00 до 19.00 ч. - Ресторант „Salt and Sweet Cookery” с шеф Таня Балабанова –швейцарска кухня.

28 септември 2012 г.
  • 10.00 до 20.00 ч. - Национални кухни от Гърция, UK-Unilever Food Solutions, Норвегия, Италия, Швеция, Сърбия. Гост-държави: САЩ, Мексико.
  • 11.00 до 14.00 ч. - Сладкишница „Гаврош” с шеф Ради Стамболов – галактически сладкиши.
  • 14.00 до 20.00 ч. - Вино-бар „Вестибюл” с шеф Емил Йорданов – хърватска кухня.
  • 19.00 до 20.00 ч. - Джаз изпълнения от Норвегия.

29 септември 2012 г.
  • 10.00 до 20.00 ч. - Национални кухни от Гърция, Испания, Португалия, Норвегия, Италия, Швеция, Белгия, Сърбия. Гост-държави: САЩ и Мексико.
  • 11.00 до 14.00 ч. - Ресторант „Salt and Sweet Cookery” с шеф Таня Балабанова – белгийска кухня.
  • 19.00 до 20.00 ч. - Хорово изпълнение на норвежки песни.
  • 14.00 до 20.00 ч. – Ресторант „Shades of Red”, Гранд Хотел София, с шеф Жоро Иванов; и ресторант „Централ Парк Хотел” с шеф Светослав Серабримов – испанска и португалска кухня.
  • Изпълнение на гръцки народни танци и bouzouki.

30 септември 2012 г.
  • 10.00 до 20.00 ч. - Национални кухни от Гърция, Норвегия, Италия, Швеция, Португалия, Испания, Сърбия. Гост-държави: САЩ и Мексико.
  • 10.00 до 12.00 ч. - Детска кулинарна академия с Евро-Ток България.
  • 13.00 до 14.00 ч. - Хорово изпълнение на норвежки песни.
  • 11.00 до 19.00 ч. – Ресторант „Shades of Red”, Гранд Хотел София, с шеф Жоро Иванов; и ресторант „Централ Парк Хотел” с шеф Светослав Серабримов – испанска и португалска кухня.
  • 20.00 ч. - Закриване на изложението.
  • Изпълнение на гръцки народни танци и bouzouki.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: