» » В ART Space до 7 юни 2012


Снимка: avtora.com

1 юни 2012 г., петък
  • 16:00 ч. „Мечти на крила” детска работилница за хвърчила, за да може всяко дете да напише своето желание и то да полети. Който е пускал хвърчило познава емоцията на свободата на полета. Още по-вълнуващо е да литне, това което си направил сам. Нашите майстори ще покажат основните правила, а малки и големи ще могат без граници да се впуснат в цветове, форми, опашки, споделени и несподелени желания. Вход свободен.
  • 20:00 ч. - Концерт за пораснали деца на Мишо Йосифов секстет и Милица Гладнишка „Песни от анимационни филми” Вход: 7 лв.

2 юни 2012 г., събота
  • 12:00 ч.„Работилница Кон от КашОН” с Ефросина. Може би не всяко дете има люлеещо се конче, но всяко дете, което иска да препуска на воля трябва да има собствено конче - от пръчка, от метла, а защо не и от кашон. А може би от кашон ще стане най-красиво? Ефросина ще покаже и подкладе свободата на фантазията, а всичко друго е в ръчичките и главичките. Вход свободен
  • 15:00 ч. "Работилница Театър, кукловодство и пантомима" с Владимир Колишкин и Емилия Цанкова от театър Абсурд. Работилницата ще се провежда всяка събота през юни и юли и ще завърши със самостоятелен куклен спектакъл на участниците. Насочена е към деца, открити и неоткрити таланти, фантазьори и любители, които искат да надникнат зад кулисите и да опитат. Вход: 5 лв.
  • 17:00 ч.„Косе Босе” куклена постановка на театър Абсурд. Авторски спектакъл на Владимир Колишкин по народната приказка «Косе Босе», с любимите герои Кучето, Косето, Лисицата и едно Дърво, което не иска да има приятели. Вход: 5 лв.
  • 19:30 ч. - Концерт на Софийски духов оркестър с диригент Пламен Бързийски. За бодро настроение програмата ще започне с марш, ще има полка, рокенрол, блус, филмова музика и откъси от Уестсайтска история. Вход свободен.
  • 21:00 ч. - Влади Въргала, Христо Шопов, Захари Бахаров, Кирил Ефремов, Стефан Щерев и Малин Кръстев в „Операция ШМЕНТИ КАПЕЛИ” (България, 2011, 119 мин., реж. Иван Митов) Една комедия за нашето време, и неговите абсурдни престъпления. Невъзможно е да не участваш в играта. Ако не влезеш в нея доброволно, ще влезеш без да искаш. Силните не се колебаят да правят планове и колкото са по-силни, толкова по-смели и находчиви са плановете им. Но куклата прегризва конците на кукловода и пъзелът се разпада. Една кримка за обикновения човек, който просто трябва да оцелее. Вход: 5/3 лв.

3 юни 2012 г., неделя
  • 11:00 ч. - Работилници за малки и големи: „Мед, какао и червен пипер за цвят” натурални сапуни със Светлана от Freen. Вход: 7 лв.
  • И още „Глина, боя и вдъхновение” изработване на малки съдове, пластики от керамика и оцветяване на вече изпечени керамични изделия с Екатерина Костадинова. Вход: 7 лв.
  • 20:00 ч. - „One for all” интерактивна импровизация с кахон. Музикантът Петър Йорданов-Бъни и публиката заедно ще създадат общо музикално произведение. Ударният инструмент е с разширени възможности на звучене, една от които позволява на публиката пряко да участва в създаването на музиката. В четири стола са вградени сензори, които зрителят задейства при сядане и става фактор в произведението. Вход свободен.

4 юни 2012 г., понеделник
  • 20:30 ч. - Среща с авторите на „Град на мечти” - режисьора Светослав Драганов, оператора Петко Гюлчев и продуцента Галя Щърбева
  • 21:00 ч.„Град на мечти” (български документален филм, 2012, 80 мин., реж. Светослав Драганов) Екипът снима четири години филма, който представя двете лица на Димитровград - от миналото и настоящото. Камерата ни среща с живота и мечтите на заклетия комунист бай Петър, крайно антикомунистически настроения му син Серьожа, метъл ветерана Папо и бленуващата договор с Пайнер певица Симона, но зад тези обикновени хора прозират необикновено преплетените нишки на културата и историята на България през последния век. Вход свободен.

5 юни 2012 г., вторник
  • 21:00 ч. - Зоуи Салдана, Жорди Мойя и Майкъл Вартан в продуцирания от Люк Бесон екшън „Коломбиана” (Франция-САЩ, 2011, 107 мин., реж. Оливие Мегатон) Кат е била само на 9, когато неизвестни жестоко убиват пред очите й нейните родители. Момичето успява да избяга от бандитите и да се скрие в Чикаго при дядо си. Сега Кат е професионален убиец. Каквото и да става тя трябва да разкрие тайната за ужасното престъпление и да отмъсти за смъртта на своите родители. Всички следи водят към колумбийския наркобарон Дон Лусиа. Единственната връзка, на момичето-убиец със света на нормалните хора е нейния любим, който не подозира с какво се занимава приятелката му. Вход: 5/3 лв.

6 юни 2012 г., сряда
  • 21:00 ч. - Ел Фанинг, Нейтън Лейн, Джон Туртуро, Ричард Грант, Юлия Висоцка и Шърли Хендерсън в „Лешникотрошачката” (Великобритания-Унгария, 2010, 107 мин., реж. Андрей Кончаловски) В коледната нощ новият приятел на Мари, Лешникотрошачът, я повежда на незабравимо пътешествие в магичните земи пълни с феи, захарни пръчки и други оживели коледни играчки. Мари скоро разбира, че вълшебното кралство е заплашено от тираничният Крал Плъх. Когато лешникотрошачът ЛС е отвлечен и взет за заложник, Мари и нейните приятели играчките трябва да се противопоставят на злият Крал Плъх, да освободят ЛС и да спасят приказното царство. Вход: 5/3 лв.

7 юни 2012 г., четвъртък - ART Space представя гръцката култура
  • 17:00 ч. - Работилница за малки и големи „Уроци по сиртаки и гръцка кухня”. Вход свободен.
  • 19:00 ч. - Четене на текстове на Никос Казандзакис. Прочитът е на Златка Борисова. Вход свободен.
  • 20:00 ч. - Разговор с Йоаким Каламарис (генерален мениджър и академичен съветник на фондация “Каламарис” ) за гръцката история, култура и съвремие. Вход свободен.
  • 21:00 ч. - Мелина Меркури в „Никога в неделя” (Гърция, 1960, 115 мин., реж. Жул Дасен) Проститутката Иля е красива и независима, не определя твърда цена, но си ляга само с когото харесва и никога в неделя. В Пирея пристига американският турист Хоумър, който е философ и вижда в нея изгубения блясък на Древна Гърция. Решава да я пресъздаде, за да стане тя съвършена. Вход свободен.

ART Space се намира на лятната сцена в градинката до НДК.


«
Следващо
По-нова публикация
»
Предишно
По-стара публикация

Няма коментари: